tel: +48 59 841 16 05
biuro@et.cetera.pl
ul. Kaszubska 18
Następne zdjęcie Następne zdjęcie

O restauracji

Restauracja “et Cetera” odkrywa przed swoimi klientami smaki tradycyjnej polskiej kuchni, której wyjątkowy charakter nie ma sobie równych.

Szefowa kuchni z ogromną miłością i pasją kontynuuje i rozwija regionalne, pomorskie tradycje, przygotowując dania kuchni polskiej z bogactwem naturalnych, świeżych produktów, gwarantując niezapomniane kulinarne uniesienia.

Wracając do korzeni restauracja „et Cetera” stara się promować zdrowotne i smakowe walory gęsiny, serwując każdego dnia różnorodne dania z gęsi w wydaniu autorskim, począwszy od żuru na gęsinie, poprzez pierogi i cepeliny faszerowane mięsem gęsim, a na udku z gęsi kończąc.

Nawiązując do tradycji miejsca, restauracja poleca i przyciąga tradycyjnie warzonym, niefiltrowanym i niepasteryzowanym piwem „et Cetera”, w czterech smakach: miodowym, jasnym, ciemnym i weizen, które zdobyło już uznanie wielu gości.

Wnętrza sal restauracyjnych nawiązujące do historii miasta i regionu tętnią życiem artystycznym poprzez odbywające się w nich koncerty, spektakle, wieczory kabaretowe, czy taneczne.

W bieżącym roku restauracja rozszerzy działanie o grill na zewnątrz proponując proste i smaczne dania prosto z rusztu, natomiast w swoich wnętrzach proponuje gościom salę klubową, która poprzez transmisje na żywo wszelkich meczy i imprez
sportowych przyciąga również kibiców.


Projekt i realizacja: www.wizjostudio.pl