tel: +48 59 841 16 05
biuro@et.cetera.pl
ul. Kaszubska 18

PROPOZYCJA MENU PRZYJĘCIA WESELNEGO

PROPOZYCJA MENU PRZYJĘCIA WESELNEGO

 170 zł/os.

 

POWITANIE

Sorbet cytrynowy na winie musującym lub

kieliszek wina musującego

 

PRZYSTAWKA

Roladka drobiowa na sałacie z delikatnym dressingiem

 

ZUPA (do wyboru)

Rosół królewski na gęsinie i wołowinie z kluseczkami lub makaronem domowym

Krem z pomidorów z pesto i chrupiącym tościkiem

Krem marchwiowo-cukiniowy z grzankami

Krem ze szparagów (w sezonie szparagowym)

Krem ziemniaczany z borowikami i olejem truflowym

Krem z brukwi na gęsinie (okres zimowy)

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)

Udko z kaczki w sosie z musem jabłkowym, serwowane z ziemniakami i carpaccio z buraków marynowanych

Indycza pierś z sosem śmietankowym z curry i ananasem, puree wrzosowe i naturalne z młodą karmelizowaną marchewką

Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem kurkowym puree ziemniaczanym z selerem, z kalafiorem królewskim i marchewką na ciepło

Pieczeń wołowa duszona z sosem naturalnym i puree oraz warzywami przyrządzonymi na parze z masełkiem

 

DESER

Ciasto lodowe et Cetera, czyli lody własnej produkcji z ciasteczkami oraz sosem owocowym na czerwonym winie z nutą wanilii i cynamonu

 

ZAKĄSKI ZIMNE

Pieczona Karkówka lub schab faszerowany

Pierś drobiowa faszerowana szparagami lub morelami

Pieczeń rzymska Pasztet z gęsiny z żurawiną

Pieczony rostbeff lub carpaccio wołowe na rukoli posypane parmezanem

Sałatka julienne z ogórkiem konserwowym, szynką drobiową i serem

Mix sałat serwowane z z pomidorami, rzodkiewką, szczypiorkiem i sosem vinegret z dodatkiem fety na życzenie

Pomidory z mozarellą i zielonym pesto

Galaretka drobiowa z groszkiem i marchewką

Terriny rybne na dwa sposoby

Różyczki z łososia wędzonego z avocado i musem chrzanowym

 

ZAKĄSKI CIEPŁE

Trybowane udko z kurczaka przyrządzone na sposób węgierski

Żur na gęsinie z ziemniaczkami barszcz czerwony z pasztecikiem

 

DODATKOWO

woda niegazowana z cytryną i miętą

Bufet kawowy (kawa, herbata, dodatki)

Pieczywo i masło

Zimne napoje owocowe i woda niegazowana bez ograniczeń

Owoce na paterach

 

NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE

płonąca pieczona szynka 350 zł (ok. 4-5 kg)

stół wiejski od 1500 zł (naturalnie wędzone szynki, polędwice, kiełbasy, domowy salceson, smalec ze skwareczkami, pieczony chleb na zakwasie, ogórki kiszone lub małosolne, do degustacji nalewka własnej roboty)

 

POPRAWINY

50 zł/os.

Żur na gęsinie z ziemniaczkami

Roladka drobiowa z trybowanego udka faszerowanego mięsem z drobiu i szparagami, podawana z ziemniakami i julienne warzywnym

 

*menu weselne, jak i poprawin możemy każdorazowo dopasować do Państwa gustów i oczekiwań

 

Restauracja „et Cetera” ul. Kaszubska 18, PL 76-200 Słupsk tel. +48 59 841 16 05 biuro@et.cetera.pl

Projekt i realizacja: www.wizjostudio.pl