tel: +48 59 841 16 05
biuro@et.cetera.pl
ul. Kaszubska 18

Piwo et Cetera z Miniborowaru Kowal

Wszystkich piwoszy zapraszamy do spróbowania piw produkowanych w Minibrowarze Kowal w Koszalinie. Piwo jasne, miodowe, weizen i ciemne na stałe gości w naszej karcie menu pod etykietą et Cetera .

Piwo JASNE jest piwem typu pils, dolnej fermentacji o intensywnej goryczce chmielowej. Degustując to piwo wyczują Państwo goryczkę przeplatającą się ze smakiem słodu jęczmiennego. Lekkie szczypanie w język powoduje wysycenie piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, podczas kilku tygodniowego leżakowania. Dwutlenek węgla w piwie pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji podczas, którego drożdże przerabiają cukry na alkohol i właśnie dwutlenek węgla. Piękna jasna barwa tego piwa przepięknie komponuje się z piękną czapą długo utrzymującej, białej, gęstej piany.

Piwo MIODOWE. Tradycyjne procesy warzenia tego piwa gwarantują niepowtarzalny aromat i smak. Piwo miodowe to napój posiadający wyjątkowe walory smakowe, odżywcze i zdrowotne. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne cukry i białka, a także sole mineralne. Napój ten orzeźwia i pobudza apetyt, działa rozgrzewająco. Chmiel posiada właściwości antyseptyczne, uniemożliwiające rozwój wielu bakterii chorobotwórczych. Obniża napięcie nerwowe. Cudowny złocisty kolor i miodowy aromat nadają mu absolutną unikalność i wyjątkowość. Ulubione przez płeć Piękną. Można je spożywać w postaci „grzańca”.

Piwo PSZENICZNE jest piwem górnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu: bananowo-goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku. Goryczka w tym piwie przeplata się ze smakiem pszenicznego słodu. Lekkie szczypanie w język zawdzięczają Państwo wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, który pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji. Piękna nieco ciemniejsza bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej białej piany. Piwo Pszeniczne zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży.

Piwo CIEMNE zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji. Piwo ciemne, jest piwem dolnej fermentacji o delikatnym, wyczuwalnym zapachu karmelu i aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku - goryczkę w tym piwie przeplatającą się ze smakiem słodu oraz delikatnym karmelem. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Piękna ciemna bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej się kremowej, lekko brązowej, gęstej piany. Dzięki specjalnie dobranej mieszance różnych słodów jasnych i ciemnych oraz innych uzyskaliśmy smak, zapach i barwę właściwe dla tego rodzaju piwa.
Projekt i realizacja: www.wizjostudio.pl